Geniet van een culturele avond uit in Velp tijdens Havelaar de Musical

VELP – Een cast van de Nederlandse Musical Academie toert momenteel door het land met Havelaar de Musical. Aanstaande zaterdag zal de voorstelling te zien zijn in het theater van Studio26 te Velp. Lees hier een deel van de recensie die blogger Musicalworld over de voorstelling schreef en boek tickets!

Over Havelaar de Musical

De cast van de Nederlandse Musical Academie neemt je in Havelaar de Musical mee naar het Nederlands-Indië van het begin van de negentiende eeuw. Naar verhaal van Multatuli’s bekendste werk Max Havelaar worden in Havelaar de Musical de koloniale misstanden in Nederlands-Indië op beeldende wijze beschreven. Een verhaal over liefde, vriendschap en verraad. Een verhaal dat zich lang geleden afspeelde in een land hier ver vandaan maar waarvan de thema’s nog altijd herkenbaar en actueel zijn. De cast van Havelaar de Musical bestaat uit de semiprofs van De Nederlandse Musical Academie. De derdejaars studenten toeren met Havelaar de Musical door het land en doen diverse theaters aan.

Recensie

Blogger Musicalworld was aanwezig bij een voorstelling en schreef een recensie;

“Het verhaal van Max Havelaar omzetten naar het podium is een hele klus. De bijzondere vertelvorm en perspectieven en tevens het lange verhaal vertalen zich niet makkelijk naar een theaterstuk van zo’n anderhalf uur. Daarnaast is Max Havelaar vooral bekend bij de oudere generaties.

Om ook jongeren te trekken moet je het verhaal in perspectief plaatsen. Dat gebeurt in dit geval door het verhaal door een ‘professor’ als college te laten inleiden. Hij vertelt kort de geschiedenis van de Indonesische onafhankelijkheid, Cornelis Houtman en hoe de opbouw van het gezag ten tijde van Max Havelaar eruit zag. Vervolgens wordt met fragmenten uit het verhaal van Max Havelaar dit beeld verder ingekleurd. Dat maakt van deze voorstelling een onderhoudende geschiedenisles, en wat minder een meeslepend verhaal, waarin je betrokkenheid voelt bij de karakters.

De voorstelling biedt een mooie inleiding voor wie de geschiedenis van Nederlands-Indië wil leren kennen, of benieuwd is naar het verhaal van Max Havelaar, of die juist het verhaal nog eens wil ophalen.”


Wil je de hele recensie teruglezen? Check hem hier >
 

Info & Tickets

Wat: Havelaar de Musical
Wanneer: Zaterdag 15 februari 2020
Inloop: 19.30 uur
Zaal open: 19.45 uur
Start: 20.00 uur
Speelduur: +- 80 minuten
Pauze: Ja
Waar: Studio26 Theater, Larensteinselaan 26-d, Velp
Leeftijd: 12+
Tickets: €10,-

Direct tickets kopen voor Havelaar de Musical op 15 februari aanstaande >

372