Friesland College start nieuwe opleiding i.s.m. Studio26

HEERENVEEN - Verbinding maken tussen acrobatiek, circus en turnen: dat is de insteek van CIOS Heerenveen en Studio26 bij het aanbieden van de nieuwe mbo-opleiding Cirque CIOS.

Deze nieuwe richting wordt opgezet in samenwerking met het werkveld en in afstemming met D’Drive, onderdeel van het Friesland College. De verwachting is dat Cirque CIOS de bestaande opleidingen Artiest Dans en CIOS Turnen gaat versterken.  

Met deze nieuwe richting komt de school tegemoet aan de groeiende vraag van mensen die opgeleid willen worden om in de wereld van de circusscholen te werken. Cirque CIOS wordt aangeboden onder de uitstroomrichting Trainer/coach op niveau 4 en start bij voldoende belangstelling met ingang van het schooljaar 2015-2016.

Het Friesland College is de eerste in Nederland die deze richting op mbo-niveau mogelijk maakt. In het hbo bieden onder andere Codarts Rotterdam en Fontys Hogescholen (Circus and Performance Art) al wel opleidingen in deze richting. Zij kennen vooral afzet richting Cirque du Soleil. De mbo-variant richt zich met name op het geschoold kader voor de circusscholen en de KNGU.

Tijdens de Open Dagen van het Friesland College kunnen bezoekers meer informatie krijgen over Cirque CIOS in Heerenveen (Abe Lenstra boulevard 29). De Open Dagen vinden plaats op vrijdag 30 januari 2015 van 13.00 tot 21.00 uur en op zaterdag 31 januari 2015 van 9.00 tot 13.00 uur.

Gepubliceerd 25 januari 2015

372