Framed Festival 2020 op Papendal afgelast

ARNHEM - De Europese BMX Cup, de wereldbekerwedstrijden en het Framed Festival 2020 op Papendal gaan niet door. Dat heeft onze samenwerkingspartner Papendal na intensief overleg met de UEC, de UCI en andere betrokkenen besloten. Lees hier meer.

Deze beslissing is onvermijdelijk door de huidige corona-crisis. De UEC European Cup zou plaatsvinden op 25 en 26 april, gevolgd door de UCI BMX Supercross World Cup en het Framed Festival van 1 t/m 3 mei.

Maatregelen

De corona-crisis houdt de hele wereld in zijn greep, de ontwikkelingen volgen elkaar snel op, wat voor iedereen een onzekere tijd met zich meebrengt. Op dit moment is onduidelijk hoe deze crisis zich de komende tijd verder zal ontwikkelen. De maatregelen die in Nederland, maar ook door andere landen worden getroffen om verspreiding van het virus tegen te gaan, zorgen ervoor dat we genoodzaakt zijn om onze voorbereidingen op de BMX-wedstrijden en het Framed Festival te staken. Denk aan het openbare leven wat in verschillende landen stilligt, rijders die niet kunnen trainen omdat trainingslocaties gesloten zijn en grenzen die worden gesloten waardoor men niet kan reizen.

Volksgezondheid voorop

Jochem Schellens, directeur Papendal:

“Dit is een beslissing die we met pijn in ons hart nemen, maar tegelijkertijd hebben we geen andere keuze. We moeten de veiligheid en gezondheid van rijders, staf, crew, vrijwilligers, toeschouwers en andere betrokkenen voorop stellen. Het is niet verantwoord om in deze tijd duizenden (internationale) rijders en bezoekers samen te brengen. Daarnaast hebben we een maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen. We kunnen in deze tijd geen evenement organiseren die extra inzet vraagt van cruciale beroepen zoals politie en medisch personeel. Onze volksgezondheid en de bestrijding van het virus staat nu voorop.”

Deelnemers die inschrijfgeld hebben betaald en fans die tickets hebben gekocht ontvangen hun geld terug. Zij worden hierover geïnformeerd.

Framed Festival

Het Framed Festival beloofde dit jaar groter dan ooit te worden, door diverse samenwerkingen met o.a. Kunstbende, Studio26, Luxor Live en meer. Waar dance, music & art centraal zouden staan, omlijst met gave activiteiten en lekker eten en drinken. Helaas zijn ook deze voorbereidingen tot stilstand gekomen nu besloten is het Framed Festival dit jaar niet door te laten gaan. 

372