Dansbattle-event SoulCypher komt met kerstspecial SoulCreation naar Studio26!

VELP - Op 21 & 22 december komen de beste urban dansers naar Studio26 voor een speciale kerst-editie van SoulCypher; SoulCreation. Lees meer over dit toffe event en schrijf je in voor de gratis workshop!

Over dansbattle-event SoulCypher

Het is een van de best bewaarde geheimen van Gelderland; het zeven jaar oude SoulCypher behoort tot de top van dansbattle-evenementen in Nederland. Uit heel het land en de rest van de wereld (onder meer Frankrijk, Duitsland, Mexico, Japan en de Verenigde Staten) komen urban dansers naar Velp om een weekend lang de strijd met elkaar aan te gaan. Willem Claassen van Talentonthemove.org interviewde de organisatoren om meer te weten te komen over SoulCypher en kerstspecial SoulCreation.

Iedereen mag meedoen, maar wel binnen de kaders van Urban

- Ruben Chi, SoulSelected
 

‘We trekken zo’n 300 à 400 dansers en bezoekers per editie,’ vertelt mede-organisator en oprichter Ruben Chi, die samen met Ro Dhesi en Hanneke van der Weele aan tafel zit om te praten over SoulCypher. ‘Het is een belangrijk platform voor dansers, een plek waar dansers zich kunnen laten zien en zich kunnen meten met anderen. Het is bedoeld voor professionals en amateurs, voor jong en oud, al vanaf 7 jaar. Iedereen mag meedoen, maar wel binnen de kaders van urban. Het draait allemaal om de uitwisseling.’ 

SoulCreation is proudly sponsored by Studio26

'Hiphop heeft de toekomst'

Chi won meerdere malen internationale battles. Hij is onderdeel van SoulSelected, een collectief dat opgericht is door dansers van de eerste lichting van de mbo dansopleiding Urban aan Rijn IJssel. Met dit collectief werd het evenement opgestart, beginnend met één dag vol battles in een kleine ruimte. ‘Urban dance was toen nog behoorlijk underground. We wilden met SoulSelected nieuwe wegen inslaan, een platform en een community creëren, maar de dansvorm ook zichtbaarder maken, een stap verder brengen. De hiphopcultuur, waar urban dance onderdeel van is, heeft de toekomst. Het is de grootste jongerencultuur van dit moment. Een belangrijke sociale cultuur ook, want er wordt niet naar kleur of ras gekeken.’

Over kerstspecial SoulCreation

SoulCreation is de kerstspecial van het jaarlijkse urban dansevenement Soulcypher in samenwerking met Studio26. Dansers uit de regio de kans krijgen de kans om met internationale dansers en bekende lokale dansers ervaringen uit te wisselen door middel van workshops, talkshows, battles en optredens. SoulCypher is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een tweedaags festival. Op vrijdag staat de nieuwe generatie centraal, met workshops en optredens van nieuw talent, en de talkshow ‘Old to the new’. Hoofdprogramma op zaterdag zijn de ‘main battles’, met internationale jury, dj’s, en dansers van over de hele wereld die strijden om de eerste plaats in verschillende urban dansstijlen.

Praktische informatie 

Wat: SoulCreation, kerstspecial van Soulcypher
Wie: Urban dansers
Wanneer: 21 en 22 december 2018
Waar: Studio26, Larensteinselaan 26-d, Velp
Workshopdocenten: n.t.b.
Kosten: deelname aan de workshop is gratis, deelname aan de battle kost €15,-
Meer informatie en aanmelden: via de Facebookpagina van SoulCypher

372