ATELIERVELP ALS ´VONK!´ VOORBEELD

DEN HAAG - 14 mei 2013 heeft Minister Ploumen het boek Vonk! Fondsen werven met hoofd en hart door Petra Hoogenwerf in ontvangst genomen. AtelierVelp wordt hierin genoemd als Vonk!-voorbeeld.

In het boek gaat Hoogenwerf in op fondsenwerving, nieuwe inkomstenbronnen, zelf geld verdienen etc. Centraal staan meer dan vijftig voorbeelden van mensen die vernieuwend zijn en zich met een Vonk! inzetten voor de samenleving. De 1procentclub, Redeenkaas,  Ubuntu voor straatkinderen, A Beautiful Story, een kledingbank uit Limburg, Marokkaanse buurtvaders uit Amsterdam-West, AtelierVelp die zonder subsidie voorstellingen maakt, de Roparun Almelo, SOVON etc. Met alle voorbeelden is het een inspiratieboek geworden voor en door de sector.

Esther Mast en Hanneke van der Weele waren bij de feestelijke lancering van het boek aanwezig. Zij kregen ook de gelegenheid kort iets te zeggen over het succes van onze school! 
Ploumen was erg enthousiast over het inspiratie- en doeboek en omschreef het als ‘het ultieme boek over fondsenwerving, passend in deze tijd. Het boek is een aanrader voor iedereen zich inzet voor de ontwikkeling en het welzijn van de samenleving. Dat kan gaan om sport, welzijn, kunst en cultuur, religie, natuur en milieu, onderwijs, jeugd en ouderenwerk, gezondheidszorg en ontwikkelingssamenwerking. Of je nu 500 euro nodig hebt of tonnen wilt binnenhalen, het boek biedt inspiratie, voorbeelden uit de praktijk en geeft vele tips. 

Gepubliceerd 14 april 2013

372