ARTIEST DANS EN MC3 IN INDRUKWEKKENDE OPENING BRIDGE TO LIBERATION

ARNHEM - 150 dansers stonden vrijdagavond 19 september op de John Frostburg, begeleid door het Gelders Orkest en DJ Isis in een prachtige opening van de Bridge to Liberation Experience

Het evenement was georganiseerd ter ere van de 70e herdenking van Operation Market Garden, de grootste geallieerde operatie in Nederland aan het einde van de Tweede Wereldoorlog.

In beeld en geluid werden we meegenomen in het verhaal van Operation Market Garden, de Slag om Arnhem, de terugtrekking, de evacuatie en de wederopbouw van de stad. Muzikaal kreeg de Bridge to Liberation Experience kracht door optredens van o.a. de Ambassadeurs van de Vrijheid Douwe Bob en Rapper Gers Pardoel, de hitlijst sensatie Dotan, jazztrompettist Eric Vloeimans, Mezzosopraan Tania Kross, Het Gelders Orkest,en DJ Isis.

We zijn vereerd en super trots dat we met 150 dansers van Artiest Dans Rijn IJssel (opleidingen Show, Urban en NMA) en Masterclass 3 hierbij waren en een bijdrage mochten leveren aan dit historische evenement. Op het ponton onder de brug dansten Sunai Elbers (Masterclass 3) en Ruben 'Chi' Verhoeven (afgestudeerd aan Artiest Dans Urban) in een speciaal voor dit evenement gemaakt bewerking van Beethovens 5e Symphonie. Deze bijzondere 'remix' werd uitgevoerd door DJ Isis samen met het Gelders Orkest. De regie was in handen van regisseur Alvin Williams, bekend van onder meer de productie van de koningsvaart bij de inhuldiging april vorig jaar.
Maar liefst 20.000 bezoekers stonden aan de kade om dit indrukwekkende en ontroerende evenement te zien. Het moet voor de dansers een bijzondere belevenis geweest zijn om hier aan mee te werken.

Wil je de foto's zien die door Gerrit Bakker zijn gemaakt, kijk dan op onze fotopagina:
Wie het hele evenement wil terugzien kan dit vinden op You Tube.
Een terugblik op 'The making of' van dit evenement is te zien via deze link.

Gepubliceerd 22 september 2014

372