4x leuke dingen doen in de herfstvakantie in de smaken theater, dans, circus & film

ARNHEM, VELP – Ouders met kinderen weten dat hij na deze week voor de deur staat; de herfstvakantie! We verzamelden 4x leuke dingen doen in de herfstvakantie in de smaken dans, circus, film, en theater. Van een dansvoorstelling tot een circusworkshop en een shortlist aan leuke kinderfilms. Lees hier meer!

#1 Ontmoet prinses Arnerijntje tijdens de opening van het Sprookjesfestival

Op zaterdag 12 oktober om 13.00 uur vindt buiten bij Musis Sacrum in Arnhem de grote opening van het Sprookjesfestival plaats, waar heel het land al maanden naar uit kijkt. Want welke jurk zal Arnerijntje dit jaar aantrekken? En is hij überhaupt wel op tijd af? En zou hij er normaal uit zien, of zou hij écht van toverstof gemaakt zijn? Trek je mooiste prinsen- of prinsessenoutfit uit je kast en zorg dat je erbij bent! Als je durft mag je zelfs meelopen in een echte modeshow. Lees er hier meer over >

Wat: opening Arnhemse Sprookjesfestival
Wanneer: zaterdag 12 oktober
Waar: Musis Sacrum Arnhem

#2 Geniet van dansvoorstelling ‘Het Magische Doek’ in Rozet

Deze toffe dansvoorstelling van Romy Schoutese en Marc Beaugendre is in de herfstvakantie te zien als onderdeel van het Arnhemse Sprookjesfestival. De voorstelling is een spannende ontdekkingsreis over vriendschap en zelfvertrouwen. De dansers ontdekken, door middel van een mysterieus doek, zichzelf en elkaar. Op een speelse manier wordt het publiek meegenomen naar herkenbare situaties uit het leven van een kind. De voorstelling is voor kinderen vanaf 6 tot en met 9 jaar.

Wat: dansvoorstelling
Wanneer: zondag 13 en woensdag 16 oktober om 13:00 en 14:00 uur
Duur: 15 minuten
Locatie: Rozet, Studio 4.30
Tickets: 3,-. Stuur een mail naar info@devloer.nu o.v.v. “Reservering Het Magische Doek” en zet je voor- en achternaam, telefoonnummer en leeftijd in de mail

#3 Leer circussen tijdens Circusvoorstelling + workshop Uitgekookt

Kom naar het Studio26 Theater, geniet van een energieke circusvoorstelling en maak na afloop zelf kennis met koordlopen, jongleren of eenwieleren! Na de voorstelling is iedereen van harte welkom om met de spelers mee te komen circussen in een echte circusworkshop. Liever achteraf bijkletsen onder het genot van een drankje? Dat kan ook, want de bar is geopend en je bent van harte welkom in de foyer. De voorstelling is geschikt voor alle leeftijden.

Wat: circusvoorstelling
Wanneer: maandag 14 en dinsdag 15 oktober om 13.30 uur
Locatie: Theaterzaal Studio26, Larensteinselaan 26-D Velp
Tickets: 7,50

Klik hier om tickets voor maandag te bestellen >
Klik hier om tickets voor dinsdag te bestellen >

#4 De regen uitzitten of wegkijken in het Focus Filmtheater

Ook het Focus Filmtheater sluit deze herfstvakantie haar programmering aan op het Arnhemse Sprookjesfestival. Ga op de meest regenachtige dag van de week die regen lekker uitzitten of wegkijken in de bios! Bij sommige films bieden ze gratis pauze-activiteiten en bij Focus | Eten + Drinken kun je de hele vakantie tussen 12:00 en 13:30 voor €5,- je eigen pannenkoek komen versieren (en daarna natuurlijk opeten!). Hier een greep uit het filmaanbod:

 • Animaatjes (3+)
 • Shaun het ruimteschaap (4+)
 • Griezelavond: Dolfje Weerwolfje (6+)
 • Solan en Ludwig gaan naar de maan (6+)
 • Kapitein Morten en de Spinnenkoningin (6+)
 • Kapsalon Romy (8+)
 • Zooks (8+)
 • Griezelavond: Paranorman (9+)
 • Wallay (11+) (Nederlands ondertiteld)
   

Klik hier voor meer informatie & het programma >

372