23 t/m 26 maart Olympus College ism studio26 in kunstproject 'vrijheid'

ARNHEM - De komende week volgen alle tweedejaars leerlingen op het Olympus College in Arnhem het multidisciplinaire kunstproject VRIJHEID.

Het project gaat over oorlog en vrede en behandelt ook onderwerpen als 'vluchten', wat dat met je doet en hoe het is om na een evacuatie terug te keren in (een deels verwoeste) stad. De leerlingen werken in verschillende werkgroepen naar een eindvoorstelling toe. De voorstelling is een multimediale productie die door middel van muziek, dans en spel op de planken wordt gebracht.

Maandag 23 maart is de kick-off tussen 9.00 en 9.45 uur en de daarop volgende ochtenden zal er in de werkgroepen hard gewerkt worden aan de uitwerking van de thema's. Donderdag 26 maart zijn er 2 voorstellingen, om 18.00 uur en om 20.00 uur. Ouders zijn uiteraard welkom maar er is ook plaats voor een (beperkt) aantal mensen van buiten.

Het project is een uniek samenwerkingsverband van het Olympus College met Studio26 en de mbo-opleiding Artiest Dans van Rijn IJssel in Arnhem. Studenten van de opleiding Artiest Dans show, Artiest Dans urban en de Nederlandse Musical Academie (NMA) zullen de leerlingen in de werkgroepen begeleiden en ook zelf optreden.

Gepubliceerd 20 maart 2015

372