12 t/m 15 januari Romeo & Julia op het Beekdal lyceum

ARNHEM - Verdriet, ruzie, verraad, maar vooral passie. Het Beekdal Lyceum staat met de theaterproductie Romeo & Julia komende week volledig in het teken van De Liefde.

Voor ouders en belangstellenden (zeer beperkt) zijn er op 15  januari drie voorstellingen om 17.00, 18.00, 19.00 en 20.00 uur.

In slechts vier dagen tijd geven 229 brugklassers van de Arnhemse havo/vwo-school deze week het beroemde en klassieke liefdesdrama een geheel eigen vorm. Alle theaterfacetten als drama, muziek, dans en beeldende vormgeving, worden daarbij in de voorstelling geïntegreerd en door de leerlingen zelf uitgevoerd.

Vier dagen van oefenen, repeteren, acteren, zingen, dansen en spelen monden uit in een enerverende voorstelling die zich op verschillende plekken in het gebouw van het Beekdal Lyceum afspeelt.

Studio26 en ROC Rijn IJssel
Bij de organisatie van het theaterproject werkt de school nadrukkelijk samen met Studio26 (voorheen AtelierVelp). Dit Podium voor creatieve industrie maakt al sinds enkele jaren gebruik van de danszalen van het Beekdal Lyceum aan de Bernhardlaan en werkt, zoals ook in dit geval, regelmatig inhoudelijk samen met het Beekdal Lyceum.

Daarnaast worden er ook 1e en 2e jaars stagiaires van de opleiding Artiest Dans van ROC Rijn IJssel bij het theaterproject betrokken. De studenten volgen hun praktijklessen dans bij Studio26 en helpen mee bij het instrueren en begeleiden van de Beekdalleerlingen.

Gepubliceerd 12 januari 2015

372