"Even geen corona" - Dansen in de buitenlucht bij Studio26

VELP - Er is al veel over gezegd en geschreven de afgelopen weken: scholen dicht, kinderen in lockdown en ook sporten en bewegen is voor veel kinderen teruggebracht tot rondjes draaien in de woonkamer. Gelukkig mogen we wel, op afstand, naar buiten. En precies dat was een kans voor Studio26 om haar leerlingen van 6 tot 12 jaar in beweging te krijgen. Lees verder ►

LOCKDOWN FUN

Sinds de lockdown half december doet Studio26 haar uiterste best haar leerlingen in beweging te houden. Dat lukt deels met online zoom lessen en video’s maar er gaat natuurlijk niets boven live lessen. Rose-Mary Werbata is een van de dansdocenten bij Studio26 en zag vóór corona wekelijks circa 200 leerlingen. "Kinderen iets kunnen bieden, dat samenzijn, lekker bewegen en lachen is zo belangrijk. Ik wilde met het team kijken wat we binnen de beperkingen konden doen", aldus Rose-Mary. En dat werd werkelijkheid: iedere woensdagmiddag en zaterdagochtend/middag kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar zich buiten uitleven met dans en ook circustraining. Het heet Lockdown Fun, met de nadruk op fun, want het plezier straalt van de koppies af. Ook blije gezichten bij de ouders die, zeker in combinatie met online werken thuis, dit uurtje enorm waarderen.

BELANG VAN BEWEGEN VOOR JONGE KINDEREN

Algemeen wordt aangenomen dat fysieke activiteit bij jonge kinderen hun cognitieve ontwikkeling stimuleert en dat bewegen bij uitstek de brug slaat naar de ander. Voor het kind is sport niet alleen een manier om lekker te bewegen en bezig te zijn, maar ook goed voor de sociaal-emotionele ontwikkeling. Zo leert een kind bijvoorbeeld om samen te werken. Een kind ervaart wat het is om bij een groep te horen en het helpt om zelfvertrouwen op te bouwen.

Kortom, van een hele dag thuiszitten wordt niemand beter. De kinderen zijn dan ook dolblij dat ze elkaar weer even kunnen zien en op lekkere muziek kunnen bewegen.

Lockdown Fun Studio26 Velp

IN WEER EN WIND

Voor Studio26 meer dan voldoende reden om haar leerlingen van 6 tot 12 jaar in het zonnetje te zetten. Dat laatste moet niet letterlijk worden opgevat want het weer was af en toe een uitdaging, ook voor de docenten. Maar zoals Femke Rijks, een van de dansdocenten zegt: "De kou weerhoudt de kinderen er niet van te komen dansen. Er wordt zelfs gebruik van gemaakt. Een meisje in mijn les had geen handschoenen aan dus deed ze haar handen graag in haar jaszakken. Met elkaar maakten we dit gewoon onderdeel van een dans. Er wordt weer op een andere manier gebruik gemaakt van ieders creativiteit".

TOP LOCATIE STUDIO26

Ook de locatie draagt bij aan het succes van deze lessen. De ligging van Studio26 op landgoed Larenstein bood afgelopen lesseizoen ook al tal van mogelijkheden. Dankzij de ligging en een prettige samenwerking met Van Hall Larenstein en Helicon konden enorm veel lessen als buitenles doorgaan en dansten, mede dankzij het mooie weer, leerlingen tot ver in de avond op het grasveld. Het is natuurlijk anders en minder professioneel dan binnen-lessen maar voor leerlingen, ouders, docenten en Studio26 is het een zinvol en vrolijk alternatief. Of zoals Romy Schoutese, balletdocent zegt: "Het kleine beetje menselijk contact is in deze tijden zo waardevol en dat voel je echt op zo’n dag. Het is even geen corona!"

► Is jouw zoontje of dochtertje geen cursist bij Studio26, maar wil hij of zij wel graag een keertje mee doen? Dat kan met een proefles Lockdown Fun. Schrijf je in via ons proeflesformulier

Gepubliceerd 4 februari 2021

Bij de publicatie van dit artikel was nog niet duidelijk tot hoe lang de lockdown van kracht zou zijn. We verzorgen op dit moment op woensdag en zaterdag de volgende Lockdown Fun lessen: dans (jazz, ballet, streetdance, breakdance), circus en freerunning.

372