Podiumkunst is in sommige gevallen een fysieke activiteit waarbij aanraking en contact tussen mensen noodzakelijk is. We realiseren ons dat het Coronavirus besmettelijk is en vragen je daarom om goed op je gezondheid en hygiëne te letten. Via deze pagina houden we iedereen die betrokken is bij activiteiten van Studio26 op de hoogte van ons beleid t.a.v. het Coronavirus/ COVID-19.

We bekijken momenteel per dag in hoeverre we onze activiteiten moeten cancellen of op een andere manier moeten voortzetten o.b.v. de landelijke richtlijnen. Als dat het geval is, ontvangen alle betrokkenen een bericht per e-mail.

Coronabeleid

De situatie en maatregelen omtrent het coronavirus hebben enorme gevolgen voor dat wat wij het liefste doen: dans-, muziek-, theater- en circuslessen geven met een geweldig docententeam. Ons doel is altijd om een plek te bieden waar je plezier kunt hebben, je talent kunt ontwikkelen, vrienden kunt maken en je passie met anderen kunt delen. 

Het is daarom een enorme teleurstelling dat we onze lessen binnen onze school voor podiumkunsten tijdelijk t/m 6 april niet kunnen geven zoals je dat gewend bent. Maar wat een ontzettend lieve en hartverwarmende reacties hebben we de afgelopen week van onze leerlingen mogen ontvangen! Mensen die de contributie aan ons willen doneren, video's van dansende kinderen in de woonkamer en berichten van mensen die ons gewoon even een hart onder de riem willen steken. We zijn diep geraakt en enorm dankbaar! 

Steun Studio26, zeg je abonnement niet op
Alleen dankzij jullie steun kunnen we onze zzp-docenten blijven doorbetalen en ook als school blijven voortbestaan. We vragen je dan ook om ons te blijven steunen en je abonnement de komende tijd niet op te zeggen. Als iedereen dat wel zou doen, met de gedachte om op een later tijdstip wel weer terug te komen, dan is er straks geen school meer om bij terug te komen.. We hopen daarom dat je ons kunt blijven steunen om deze moeilijke tijd door te komen. 

Online lessen, en meer...!
Tot die tijd werken we er met ons docententeam heel hard aan om jou de mogelijkheid te geven je wekelijkse structuur en sociale contacten te behouden, incusief jouw dans-, muziek-, theater- of circusles van je eigen docent. Veel leuker en leerzamer toch, dan al die gratis onpersoonlijke YouTube video's?! En misschien komen er binnenkort nog veel meer leuke alternatieven bij, waar we al veel ideeën voor hebben. We zijn ook heel benieuwd naar jouw ideeën. Wat zou jij willen als alternatief?

Overmacht
Het tijdelijk moeten sluiten van onze school is een beslissing die door de overheid is genomen. Iedereen is vrij zijn abonnement op te zeggen, waarbij de gebruikelijke opzegtermijn geldt. We doen er alles aan om je onze lessen in een alternatieve vorm aan te bieden, op de best mogelijke manier die de situatie toelaat. 

We hopen op je begrip en steun!

Naar aanleiding van de landelijke maatregelen om scholen en sportclubs e.d. tot en met 6 april te sluiten, zullen ook de lessen die door Studio26 gegeven worden bij diverse Rijn IJssel opleidingen tot die tijd niet doorgaan. We hopen net als iedereen dat met deze maatregelen het virus snel kan worden ingedamd en we alle lessen weer kunnen voortzetten. Alle studenten ontvangen hier persoonlijk bericht over van Rijn IJssel.

We hopen dat iedereen het virus serieus neemt, op zichzelf en zijn naasten let en daarmee gezond blijft. Hopelijk zien we iedereen vanaf dinsdag 7 april weer terug in de les.

Vanwege de overheidsmaatregel die op 12 maart is afgekondigd om alle evenementen met meer dan 100 personen tot en met 6 april te cancellen, gaan ook bij ons een aantal activiteiten in die periode niet door. Bij de vraag hieronder vind je een overzicht van de activiteiten die wij tot op heden helaas hebben moeten cancellen. 

Wat betreft de voorstellingen/evenementen en andere activiteiten die gepland staan vanaf 7 april is het onzeker in hoeverre deze door kunnen gaan. Voor een aantal voorstellingen en evenementen zoeken we naar een alternatieve datum. Zodra hier meer over duidelijk is, informeren we alle betrokkenen. 

Lessen
N.a.v. de landeijke maatregel om alle scholen en sportclubs tot en met 6 april te sluiten, kunnen onze lessen dans, muziek, theater en circus voor cursisten en alle lessen die we geven voor diverse Rijn IJssel opleidingen tot die tijd niet doorgaan. 

Voorstellingen en evenementen
N.a.v. de landelijke afkondiging om ook evenementen met meer dan 100 personen tot en met 6 april niet door te laten gaan, is besloten de volgende activiteiten te cancellen:

 • De open dag voor de mbo-opleidingen Show Allround en Urban op 13 maart gaat niet door. Houd de website van Rijn IJssel in de gaten voor een nieuwe datum.
 • Het Muziekcafé dat gepland staat in de week van 23 maart gaat niet door. We zoeken naar een alternatieve datum en informeren de betrokkenen hier zo snel mogelijk over. 
 • De wedstrijden voor onze urban dance crews District26 en 26th Avenue die gepland staan in de maand maart zijn afgelast door de organisatoren van de wedstrijden. 
 • De edities van Dinnershow Goud in april zullen komen te vervallen. Lees meer >
 • Framed Festival 2020 is afgelast. Lees hier meer >
 • Wat betreft de musicalproductie De Reis naar Riaanstad; momenteel kunnen we niet inschatten welke gevolgen de maatregelen van het RIVM hebben op de repetitietijd die overblijft tot juni. Daarnaast draagt de onzekerheid of een voorstelling voor 1000 mensen in juni wellicht afgelast moet worden een groot financieel risico met zich mee. Om deze redenen heeft Stichting Kunst in Beweging besloten om de musical op 20 en 21 juni af te gelasten en te verplaatsen naar seizoen 2020-2021.

Overige activiteiten
Ook de volgende activiteiten hebben we besloten te cancellen: 

 • De workshops ballet van Floor Eimers en contemporary van Thomas van der Linden op 14 maart gaan niet door, i.v.m. het beleid van Het Nationaal Ballet dat is aangepast. We spannen ons in om de workshops later in het seizoen opnieuw te plannen.
 • Alle lessen, workshops en projecten op basisscholen, middelbare scholen, mbo en hbo die we verzorgen en die gepland staan in de periode 16 maart t/m 6 april gaan niet door.

Ons Coronabeleid bestaat uit de volgende maatregelen:

 • We volgen de richtlijnen van het RIVM >
 • We hebben een interne corona-coördinator die de berichtgeving en situatie dagelijks in de gaten houdt. We passen ons beleid daarop aan.
 • We hebben een intern draaiboek voor alle medewerkers en alle afdelingen. Onderdeel van dit draaiboek is een protocol hoe te handelen bij zieke leerlingen, studenten of medewerkers. Tevens houden we een lijst bij van ziekmeldingen, zodat eventueel contactonderzoek mogelijk is en besmettingsgevaar wordt ingeperkt.
 • We hebben een pagina op onze website ingericht met actuele informatie omtrent het Coronavirus bij Studio26: www.studio26.nl/coronavirus en houden mensen zoveel mogelijk op de hoogte van wijzigingen t.a.v. onze activiteiten.
 • Ons schoonmaakbedrijf maakt dagelijks een extra schoonmaakrondje langs de besmettingsgevoelige plekken in ons gebouw (deurklinken, kranen, instrumenten e.d.) en zorgt voor extra handzeep en papieren handdoekjes.
 • We brengen algemene hygiënevoorschriften extra onder de aandacht van onze leerlingen, studenten en medewerkers.
 • We sturen alle (ernstig) zieke leerlingen, studenten en medewerkers met symptomen die toch naar Studio26 komen naar huis.

Over het algemeen: koorts (vanaf 38 graden Celcius) en/of luchtwegklachten, zoals hoesten, benauwdheid, kortademigheid en longontsteking.

We informeren betrokkenen bij Studio26 mondeling via de docenten en front office, per mail en voornamelijk via deze pagina.

Ja, dat mag. We vragen je alleen thuis te blijven als je zelf ook symptomen van het Coronavirus vertoont.

Check of je in een risicogebied bent geweest. Als je daar bent geweest, maar zelf geen symptomen hebt, dan mag je gewoon naar Studio26 komen. Als je echter na terugkeer uit een dergelijk gebied wel klachten krijgt (bijvoorbeeld luchtwegklachten zoals hoesten en kortademigheid), moet je thuisblijven en telefonisch contact opnemen met je huisarts.

Geef dit zo snel mogelijk aan ons door. We houden een lijst bij van ziekmeldingen, zodat eventueel contactonderzoek mogelijk is en we besmettingsgevaar zoveel mogelijk kunnen inperken.

Een dag (24 uur) nadat de symptomen over zijn, kun je weer naar Studio26 komen. Ons gebouw is momenteel echter beperkt open en wij proberen sociaal contact zo veel mogelijk te beperken. 

Bel naar 026 - 3830422 of mail naar info@studio26.nl. Een van onze medewerkers kan je vraag onder de aandacht brengen van de juiste persoon of afdeling.

Let op je gezondheid, volg de maatregelen van de overheid op en volg de algemene hygiënevoorschriften: