Podiumkunst is in sommige gevallen een fysieke activiteit waarbij aanraking en contact tussen mensen noodzakelijk is. We realiseren ons dat het Coronavirus besmettelijk is en vragen je daarom om goed op je gezondheid en hygiëne te letten. Via deze pagina houden we iedereen die betrokken is bij activiteiten van Studio26 op de hoogte van ons beleid t.a.v. het Coronavirus/ COVID-19.

We bekijken momenteel per dag in hoeverre we onze activiteiten moeten cancellen of op een andere manier moeten voortzetten o.b.v. de landelijke richtlijnen. Als dat het geval is, ontvangen alle betrokkenen een bericht per e-mail.

Coronabeleid

Ja we mogen weer lessen geven! De leerlingen die dit betreft hebben hier inmiddels een mail over ontvangen. Mocht jouw groep ook weer starten, hetzij met aangepaste spelregels, dan heb je hier dus reeds persoonlijk een e-mail over ontvangen. Soms komen berichten in de spambox, check die dus ook even. En sowieso komen alle gestuurde e-mails ook als bericht in jouw persoonlijke Studio26 WebApp te staan, zodat je ze altijd terug kunt vinden.

Vanaf 11 mei zijn de dans- en circuslessen voor kinderen en jongeren tussen de 4 en 18 weer gestart buiten op ons terrein. Vanaf maandag 18 mei starten ook de dans- en circuslessen voor volwassenen, de peuterdanslessen en de theaterlessen weer. Vanaf maandag 11 mei starten we ook de muzieklessen weer gefraseerd op. We geven alle lessen geheel in lijn met de regels van het RIVM. 

We wensen iedereen heel veel plezier en zijn blij om jullie (op gepaste afstand) weer om ons heen te hebben!

Naar aanleiding van de landelijke maatregelen om schoolgebouwen tijdelijk te sluiten, zullen ook de lessen die door Studio26 gegeven worden bij diverse Rijn IJssel opleidingen tot die tijd niet doorgaan. We hopen net als iedereen dat met deze maatregelen het virus snel kan worden ingedamd en we alle lessen weer kunnen voortzetten. Alle studenten ontvangen hier persoonlijk bericht over.

Ondertussen bieden we het onderwijsprogramma en de invulling van de BPV op een alternatieve manier online aan. Ook voor de examinering van de derdejaarsstudenten is een alternatieve vorm gevonden. De dansstudio's zijn momenteel alleen toegankelijk voor examenkandidaten en auditanten. Momenteel bekijken we in hoeverre de lessen vanaf 15 juni weer hervat kunnen worden. 

We hopen dat iedereen het virus serieus neemt, op zichzelf en zijn naasten let en daarmee gezond blijft. Hopelijk zien we iedereen weer gezond terug zodra het kan. 

Vanwege de overheidsmaatregel om alle evenementen te cancellen, gaan ook bij ons een aantal activiteiten niet door. Bij de vraag hieronder vind je een overzicht van de activiteiten die wij tot op heden helaas hebben moeten cancellen. 

Wat betreft de voorstellingen/evenementen en andere activiteiten die de komende periode gepland staan, is het onzeker in hoeverre deze door kunnen gaan. Voor een aantal voorstellingen en evenementen zoeken we naar een alternatieve vorm of datum. Zodra hier meer over duidelijk is, informeren we alle betrokkenen. 

Ondanks dat vrijwel al onze activiteiten tijdelijk stil liggen, zijn we super actief op andere manieren. Zo hebben we al meer dan 200 online videolessen geproduceerd en geven we dagelijkse live lessen aan cursisten en studenten. Op evenementengebied verzorgde onze choreograaf Ruben i.s.m. het RiQQ buiten een dansant optreden voor ouderen in een zorginstelling in Velp, gaf ons muzikaal trio Tom, Lieke en Maxime een coronaconcert i.s.m. het Leger des Heils en verzorgden dansdocenten Rose en Luuk live online Koningsspelen voor kinderen i.s.m. Tv Gelderland.. en dat is nog lang niet alles. We zitten dus - ook in deze tijden - zeker niet stil! 

Lessen
N.a.v. de landelijke maatregelen rondom sportclubs en scholen kunnen onze lessen dans, muziek, theater en circus voor cursisten en alle lessen die we geven voor diverse Rijn IJssel opleidingen tijdelijk niet doorgaan. 

Voorstellingen en evenementen
N.a.v. de landelijke maatregelen rondom evenementen is besloten de volgende activiteiten te cancellen:

 • De open dag voor de mbo-opleidingen Show Allround en Urban op 13 maart gaat niet door. Houd de website van Rijn IJssel in de gaten voor een nieuwe datum.
 • Het Muziekcafé dat gepland staat in de week van 23 maart gaat niet door. We zoeken naar een alternatieve datum en informeren de betrokkenen hier zo snel mogelijk over. 
 • De wedstrijden voor onze urban dance crews District26 en 26th Avenue die gepland staan in de maand maart zijn afgelast door de organisatoren van de wedstrijden. 
 • De edities van Dinnershow Goud in april zullen komen te vervallen. Lees meer >
 • Framed Festival 2020 is afgelast. Lees hier meer >
 • Wat betreft de musicalproductie De Reis naar Riaanstad; momenteel kunnen we niet inschatten welke gevolgen de maatregelen van het RIVM hebben op de repetitietijd die overblijft tot juni. Daarnaast draagt de onzekerheid of een voorstelling voor 1000 mensen in juni wellicht afgelast moet worden een groot financieel risico met zich mee. Om deze redenen heeft Stichting Kunst in Beweging besloten om de musical op 20 en 21 juni af te gelasten en te verplaatsen naar seizoen 2020-2021.
 • De eindvoorstelling van de Rijn IJssel opleidingen die gepland stond voor juni 2020 in Stadstheater Arnhem gaat niet door.

Overige activiteiten
Ook de volgende activiteiten hebben we besloten te cancellen: 

 • De workshops ballet van Floor Eimers en contemporary van Thomas van der Linden op 14 maart gaan niet door, i.v.m. het beleid van Het Nationaal Ballet dat is aangepast. We spannen ons in om de workshops later in het seizoen opnieuw te plannen.
 • Alle lessen, workshops en projecten op basisscholen, middelbare scholen, mbo en hbo die dit schooljaar gepland staan, gaan niet door.

Ons Coronabeleid bestaat uit de volgende maatregelen:

 • We volgen de richtlijnen van het RIVM >
 • We hebben een interne corona-coördinator die de berichtgeving en situatie dagelijks in de gaten houdt. We passen ons beleid daarop aan.
 • We hebben een intern draaiboek voor alle medewerkers en alle afdelingen. Onderdeel van dit draaiboek is een protocol hoe te handelen bij zieke leerlingen, studenten of medewerkers. 
 • We hebben een pagina op onze website ingericht met actuele informatie omtrent het Coronavirus bij Studio26: www.studio26.nl/coronavirus en houden mensen zoveel mogelijk op de hoogte van wijzigingen t.a.v. onze activiteiten.
 • Ons schoonmaakbedrijf maakt dagelijks een extra schoonmaakrondje langs de besmettingsgevoelige plekken in ons gebouw (deurklinken, kranen, instrumenten e.d.) en zorgt voor extra handzeep en papieren handdoekjes.
 • We brengen algemene hygiënevoorschriften extra onder de aandacht van onze leerlingen, studenten en medewerkers.
 • We sturen alle (ernstig) zieke leerlingen, studenten en medewerkers met symptomen die toch naar Studio26 komen naar huis en vragen hun om twee weken thuis te blijven.
 • De medewerkers van Studio26 werken zoveel mogelijk thuis waar mogelijk.

We informeren betrokkenen bij onze activiteiten per mail, telefonisch, in Whatsappgroepen, via social media of onze website. Houd dus al onze gebruikelijke communicatiekanalen goed in de gaten voor de laatste updates. 

Bel naar 026 - 3830422 of mail naar info@studio26.nl. Een van onze medewerkers kan je vraag onder de aandacht brengen van de juiste persoon of afdeling.